Konsulthjälp

För att ditt företag ska vara lönsamt krävs det att du utvecklar det. Du behöver ha kunskap om hur man driver ett företag och bra idéer samt veta hur du ska förverkliga dem. Om du till exempel vill ägna dig åt att göra affärer med den offentliga sektorn finns det en hel del du behöver lära dig och då kan det löna sig att söka hjälp utanför företaget. Att driva ett företag på ett framgångsrikt sätt innebär också att veta när du ska anlita någon utomstående.

Företagskonsult

Ett sätt att utveckla sitt företag är att ta hjälp av en konsult. En företagskonsult är en konsult som är specialiserad på just företagsutveckling. Ett exempel på en bra sådan är Magnus Josephson. Förutom utbildning kan du av konsultfirman bland annat få hjälp med försäljning samt att vinna anbud när du handlar med den offentliga sektorn.

Innan du anlitar en konsult

Bestäm först vad det är som behöver göras och när, samt vilka resultat du vill ha ut av det. Om du vet det i förväg kan konsultföretaget lättare avgöra ifall de är rätt för ditt företag och de kan ibland även ge dig gratis infallsvinklar och tips när du specificerar dina behov. Ifall du endast vet att du behöver hjälp med att vinna upphandlingar, men inte vet hur, lönar det sig att be en konsult med en högre expertis för att du ska få veta vad som behövs göras. Var tydlig med vad du vill få ut av arbetet och kommunicera fortlöpande med konsultfirman. Till sist kan vi tipsa om CFO world som har fler artiklar i ämnet som kan vara av intresse för dig som företagare. Några snabba tips från dem är;

  • Vilket är ditt behov av hjälp?
  • Utgå från uppdragets krav och anpassa kompetensen efter det.
  • Välj en konsultfirma som är kunnig och har kompetens inom just det område du söker.
  • Se till att du har en rak och bra kommunikation med konsultfirman. Att ni bygger en bra relation att arbeta ifrån.
  • Var sedan tydlig under hela arbetets gång. Håll en öppen dialog och kommunicera löpande under hela arbetstiden.