Att synas

Om man inte syns finns man inte, har det sagts och det är väl därför marknadsförings finns. Sedan finns det ju olika sätt att visa upp att man finns. Frågan är vilket som är bäst just för mig. Vilken marknadsföring får jag mest ut av, vilken gör att jag kan tjäna mer pengar och hur långt ut når jag med just denna marknadsföring?

Internet

Att marknadsföra sig på Internet har vi redan skrivit lite om och vi ska inte fördjupa oss så mer i det. Möjligtvis så kan vi understryka vikten av att du som företag bör ha en välbyggd webbsida som är sökmotorvänlig, alltså att den lätt indexeras hos alla sökmotorer som finns.

Övriga marknadsföringskanaler

marketingOm du känner att Internet inte riktigt räcker till så finns ju möjligheten att göra reklam för sig och sitt företag på många andra sätt. Radioreklam är ett sätt, med lokal förankring så kan du i de stora radiokanalerna göra reklam för speciella evenemang, reor eller vad du nu vill pusha för ditt företag. Att försöka få din lokala tidning att göra ett reportage om dig och din affärsidé kan vara ett billigt sätt att få synas i lokalpressen.

Anlita några ungdomar att dela ut ett reklamblad som du enkelt kopierat själv och be dom stoppa antingen i brevlådor i ett visst bostadsområde eller lägga i bilfönstret på stora parkeringsplatser eller garage. Besök relevanta mässor och knyt kontakter nya kunder eller varför inte själv ställa ut på någon typ av mässa. Kolla upp om det i din kommun anordnas frukostmöten eller liknande för företagare, vem vet du kanske knyter någon bra kontakt som kan förändra ditt företag till något väldigt positivt.